Landsdækkende hjælp

Landsdækkende hjælp til digitale ofre, er et projekt støttet af Rådet for Offerfonden i 2017. Projektet er en fortsættelse af et pilotprojekt fra 2016 også støttet af Rådet for Offerfonden under navnet: Hjælp til ofre for hævnporno og uddannelse af ressourcepersoner. Dette projekt var et samarbejde mellem konsulentfirmaet Koppelcom, Espergærde Gymnasium & HF, Nordsjællands Politi og Offerrådgivningen i DK. (OID)

Det nuværende projekt er et samarbejdsprojekt mellem konsulentfirmaet Koppelcom, SSP-konsulenterne (SSP-samrådet), offerrådgivere i Danmark (OID) og studievejledere ved ungdomsuddannelser, primært STX i 12 politikredse i DK.

Projektet uddanner 120 deltagere

Projektet uddanner i 2018 ca. 120 deltagere med det formål at støtte ofre for digitale krænkelser med specielt fokus på deling af billeder og video uden samtykke. Målet er at yde landsdækkende hjælp til ofre for digitale krænkelser. Projektet fortsætter i 2019, hvor deltagerne bl.a. kvalificerer en række initiativer på hjælpeområdet og udvikler hjælpen til ofre for digitale krænkelser. Alle initiativer tager udgangspunkt i  pilotprojektet, og de erfaringer, der er samlet i løbet af 2018 og 2019. Alle projektdele er støttet og finansieret 100% af Rådet for Offerfonden.

Deltagerne er alle SSP-ansatte, studievejledere ved en ungdomsuddannelse, ungevejledere eller offerrådgivere. Offerrådgiverne er fordelt i landet på 12 politikredse.

De inviterede deltagere har ved udgangen af 2018 gennemført et af projektets 12 kurser. Grunden til at kurserne ligger fordelt i politikredse er af praktiske årsager. En væsentlig del af sagerne vil være straffelovsovertrædelser og dermed knyttet til en bestemt politikreds.

Projektet gennemfører en landsdækkende undersøgelse, der afsluttes i november 2019 og målet er at skaffe klarhed over mønstre i offerreaktioner og forløbet under hjælpearbejdet.

Kontakt

Ønsker du kontakt til projektet eller information om dele af projektindholdet er du velkommen til at kontakte, projektansvarlige Jesper Koppel og Tijana Paludan Duus på info@digitaltoffer.dk

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

SKRIV TIL OS

Send os gerne en besked, hvis du har spørgsmål.

Sending

©digitaltoffer.dk et projekt støttet af Offerfonden

Log in with your credentials

Forgot your details?